Fysiotherapie

De fysiotherapeut is een specialist op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Bij Fysiotherapie Parkwijk zijn de behandelingen altijd individueel. Samen met u gaan we aan de slag om zo het beste resultaat te behalen. Elke behandelingen is speciaal op uw wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden afgestemd.​Om u een indruk te geven van de technieken die bij Fysiotherapie Parkwijk worden gebruikt zijn hieronder enkele opgesomd plus kort uitgelegd.​Mocht u vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Massage

Rond het jaar 400 BC had Hippocrates deze therapie vorm al “De Kunst van het wrijven genoemd. En deze millennia-oude behandeltechniek is de afgelopen jaren ook bewezen voor het fysiologische – en psychologische effect.

Dry Needling

Deze behandeltechniek is de laatste jaren zeer populair geworden en het kan helpen bij allerlei verschillende klachten. Vooral bij triggerpoint, "spierknopen," lijkt het een positief effect te hebben. Bij deze behandeltechniek wordt er een acupunctuurnaald in een triggerpoint geprikt. Deze zal hierna gelijk aanspannen en ontspannen als reactie hierop. Het gevolg hiervan is dat de spanning in de spier flink kan afnemen en de pijn kan verminderen.

Medical Taping

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer sporters te zien met gekleurde tape op hun lichaam. Deze tape kan pijnverlichting geven, faciliteren bij een moeilijke beweging of stabiliteit geven.

Cupping Therapie

Net als massage is deze techiek ook millennia oud, volgens sommige bronnen zelfs zo oud als de pyramides. Al zijn er vaak mensen skeptisch over, maar dit vaak onterecht. Als deze techniek op de juiste manier wordt toegepast kan dit wonderbaarlijke resultaten bieden. Vooral bij acute (lage)rug- en nekklachten kan dit erg behulpzaam zijn

IASTM

Dit is een techniek die in Nederland nog vrij onbekend is, maar het is hulpmiddel voor bij de massage. Deze hulpmiddelen kunnen een grotere oppervlakte masseren en tevens de bindweefsel en spieren positief beïnvloeden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt het ook goed te helpen bij peesonstekeningen.

Oefentherapie

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in bewegen en dankzij deze techniek wordt er gewerkt aan de bewegingen die u minder goed kunt uitvoeren. Zo kunt u onder supervisie weer bewegen en kunt u binnen de korste keren weer pijnvrij bewegen.